Of je nu binnenkort jarig bent, iets anders te vieren hebt of gewoon erg van feestjes houdt; het kan erg leuk zijn om een feestje te geven in je eigen tuin! Uiteraard is het daarbij handig om een grote tuin te hebben, maar zelfs in een kleinere tuin kun je prima een leuk feestje bouwen. In dit artikel vind je een aantal tips voor hoe je dit het best aan kunt pakken.

Geschikte tuinmeubelen

Het is fijn om geschikte tuinmeubelen in je tuin te hebben staan, ook al zullen de gasten een groot deel van de tijd wellicht staand of dansend doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne loungebank, een tafel die groot genoeg is zodat iedereen zijn of haar drankje erop kwijt kan en een koelbox of zelfs een koelkastje om ervoor te zorgen dat alle drankjes lekker koud blijven. Verder kan het handig zijn om statafels aan te schaffen, zodat je daar eventueel wat snacks op kwijt kan en je je gasten de gelegenheid biedt om staand met elkaar in gesprek te gaan. Een mooie tuinset hoeft overigens helemaal niet duur te zijn!

De juiste muziek

Bij een feestje hoort natuurlijk muziek, maar hoe krijg je nu eigenlijk iedereen aan het dansen? Kies voor muziek met een goede beat en ritme, zodat het moeilijk is om stil te blijven zitten en je gasten het gevoel hebben dat ze wel móéten dansen. Herkenbaarheid speelt hierbij ook een grote rol. Als je een nummer kent, kan het erg verleidelijk zijn om de dansvloer te betreden. Je kunt er ook voor kiezen een bestaande tracklist te gebruiken.

Een feesttent

Een feesttent is natuurlijk niet per se nodig, want als het goed is vier je een feestje als het buiten lekker weer is. Het kan echter ook zo zijn dat je bijvoorbeeld in de lente of herfst jarig bent, waardoor je er niet zeker van bent wat voor weer het zal zijn op de grote dag. Het kan dan handig zijn om een feesttent aan te schaffen of te huren. Voor kinderen is het organiseren van een minecraft feestje erg populair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *