DJ huren? Lees hier de gouden tips in de voorbereiding tot een geweldig huwelijksfeest!

Wij vroegen onze Plugify DJ’s wat volgens hen de gouden tip is in de voorbereiding tot een geweldig huwelijksfeest, want wie kan er beter vergelijken dan de ervaren bruiloft DJ zelf? Lees hier hun gouden tips voordat jij zelf aan de voorbereidingen van je bruiloft begint. Wil je vervolgens ook nog een DJ huren? Lees dan hier hoe je DJ’s kan vinden.

1. Bepaal allereerst de praktische zaken voor het feest
Mogen er nummers aangevraagd worden op het feest? Denk verder na over wat praktische punten zoals: heeft de ruimte een geschikt formaat voor het aantal feestgasten? Tot hoe laat mag het feest doorgaan op de locatie? Is er een decibel limiet? Is er al techniek aanwezig? Hoe ga ik een DJ huren? En waar wil je dat de band en/of DJ inclusief licht en geleid gaan opbouwen?

2. DJ huren? Boek op tijd
DJ Rick Snel: “Begin op tijd, boek je artiest op tijd. Want voor bruiloften wordt je als artiest vaak ruim van tevoren geboekt.”

3. Zorg voor een duidelijke opening
PAUL C4GE (DJ en saxofonist): “Ga toch echt voor een duidelijke opening en uiteraard het liefst een openingsdans! Toen ik zelf ging trouwen verplichte mijn DJ ons om een openingsdans te doen en achteraf ben ik daar heel blij mee. Heb je geen ervaring in stijldansen? Dan zijn er nog wel een paar andere oplossingen. Het voordeel van een opening(sdans) is dat het voor iedereen inclusief de DJ duidelijk is dat het feest echt begonnen is. De muziek mag iets harder, de voetjes nu echt van de vloer en in mijn geval kan mijn trompet worden warm geblazen.”

BeatsOpJouwBruiloft (DJ): “Bedenk ruim van te voren of je een openingsdans wilt doen en of je iemand wilt inhuren om deze dans te bedenken en aan jullie aan te leren.”

4. Verwachtingsmanagement
MENM (DJ): “Spreek je verwachtingen uit. Hoe moet het feest er uit zien en wat is jullie doel? Een professionele DJ heeft aan een half woord genoeg, dus geef dat woord.”

DJ BramBo: “Om bloopers te voorkomen: bespreek ook welke nummers absoluut NIET mogen worden gedraaid.”

5. Acceptatie
Deejay Eclectic (DJ): “Zorg dat je accepteert dat er ook iets mis kan gaan. Dat jullie elkaar hebben gevonden, is toch eigenlijk het enige dat telt?!”

6. Durf de touwtjes uit handen te geven
DJ BramBo: “Let it go. Ik weet dat het de dag van je leven is, maar probeer niet alle details onder controle te houden. Weet wat je wil en zorg voor goede professionele mensen om je heen. Want jullie trouwen maar 1 keer, terwijl ik al honderden bruiloften heb meegemaakt. Maak dus geen volledige playlist voor de muziek. Wanneer een bruidspaar mij een lijst geeft van 10 nummers dan weet ik wat voor soort muziek ze willen. En soms verwijs ik dan door naar een DJ die beter bij hun muzikale voorkeur past. Ook dat is professioneel gedrag.”

7. Stem het programma af op de aanwezigen

DJ BramBo:  “Ook het dagprogramma bepaalt hoe je een succesvol feest krijgt. Hou daar rekening mee. Verwacht je op het feest veel mensen die niet bij het dagprogramma of het diner aanwezig zijn? Dan start je feest heel anders dan wanneer alle gasten de hele dag zijn uitgenodigd.”

8. Bespreek met elkaar en de ceremoniemeester het draaiboek
BeatsOpJouwBruiloft (DJ): “Bespreek van te voren duidelijk met elkaar en de ceremoniemeesters wanneer de acts, zang- en toneelstukjes van vrienden en familie opgevoerd worden en hoe lang deze mogen duren wat jullie betreft.”

DJ DUCKO: “Mijn advies is om hier 1 aaneengesloten blokje van te maken, tussen 21.00-21.30 uur. Zo kan de DJ daarna verder met de opbouw van de danssfeer. Teveel onderbrekingen verpesten een dansfeest. Een speech aan het einde is nooit een probleem, dan draai ik graag een aantal favoriete nummers van het bruidspaar en de gasten.”

9. Zorg voor een knallende afsluiting
DJ BramBo: “Bespaar niet op het feest want dit is dé knallende afsluiting van de mooiste dag van jullie leven!”

Alleen nog even goed nadenken over het afscheidsmoment en de organisatie ervan. Dan moet het wel goedkomen met dat bruiloftsfeest! Nog geen DJ gevonden, bovenstaande DJ’s zijn allemaal op Plugify te huren en kunnen jou voorzien van een knalfeest en zoals je kan lezen kunnen zij jou ook nog eens voorzien van onwijs handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *