Het creëren van een veilig evenement

Een evenement meemaken kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren gebeuren. Als bezoeker helemaal uit je plaat gaan, aan de achterkant de drankjes faciliteren, op het podium plaatjes draaien of er natuurlijk voor zorgen dat iedereen zich veilig en gerustgesteld voelt. In deze blog ga ik wat meer vertellen over het laatste punt, namelijk evenementenbeveiliging. Als bezoeker, medewerker of gast van een congres, evenement of festival moet je je namelijk altijd veilig en beschermd voelen. 

De essentie van beveiliging

Waar de meeste mensen misschien niet zo 1,2,3 bij stilstaan is dat beveiliging een zeer cruciaal element is tijdens het verloop van een festival. Het sussen van beginnende ruzietjes, het bieden van hulp mits benodigd en natuurlijk het ‘aanwezig’ zijn. Gastvrij zijn en ondertussen ervoor zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen. Een fijne balans weten te kiezen tussen gastheerschap en veiligheid.  

Een beveiligingsplan van A tot Z

Het opstellen van een beveiligingsplan van A tot Z zorgt ervoor dat eventuele risico’s in kaart worden gebracht. Aan de hand van dit beveiligingsplan kan een beveiligingsteam concrete stappen opstellen wanneer er een calamiteit voordoet. Hierbij wordt veelal nauw samengewerkt met de organisatie, brandwachten, EHBO-ers, overheidsinstanties en verkeersregelaars. Hiernaast is er tegenwoordig nog een extra hulpmiddel, namelijk video. Met behulp van een videocentrale kan van een afstand alles nauwlettend in de gaten worden gehouden. Surveillanten in de centrale houden een oogje in het zeil en kunnen beveiligers naar de juiste plaats sturen. Op deze manier creëer je synergie door alle facetten goed met elkaar samen te laten werken. 

Jezelf goed indekken

We denken er misschien niet liever over na, maar er zijn altijd dingen die onverhoopt mis kunnen gaan. Waarschijnlijk is het niet de eerste zorg, het is wel fijn om te weten dat je wettelijk beschermd bent. Jezelf goed beschermen kun je doen door middel van algemene voorwaarden. Deze kunnen op maat worden gemaakt voor zeer diverse branches als de evenementenbranche, bouwsector, ICT, etc.  Ben je bijvoorbeeld op zoek naar Algemene voorwaarden sportschool, klik dan op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *