Zwarte Cross, Mysteryland, Lowlands, de zomer staat weer bol van de gezellige festivals. Een weekend lang genieten van de mooiste optredens en een leuke sfeer. Festivals die behalve gezellig ook best vermoeiend kunnen wezen. De hele dag over het festivalterrein struinen naar de leukste optredens, dansen op jouw favoriete optredens en vervolgens weer op zoek naar je tentje. Je loopt op een festival wat af en verbrand dan ook behoorlijk wat calorieën. Een beetje aan je gezondheid denken kan tijdens zo’n weekend dan ook echt geen kwaad. Hoe je dit doet? We hebben een blog vol inspiratie geschreven om de zomerfestivals gezellig én gezond door te komen!

Gezond eten op een festival

Verstandig is om in ieder geval met een gezond gevoel het weekend in te gaan, heb je die winst al mooi te pakken. Zorg ervoor de dag dat je vertrekt dat je een stevig ontbijt met name wat fruit eet als gezonde bodem. Voor onderweg kun je wat lekkere gezonde snacks meenemen, zoals wat gedroogd fruit of nootjes. Ook kun je in je tas een lunchpakketje met gezond belegde broodjes stoppen voor onderweg. Zo kom je in ieder geval met een voldaan gevoel en een gezond ronde buik het festivalterrein op. Zo wordt je niet meteen al verleid tot het eten van een hamburger of een patatje. Gelukkig is het aanbod aan eten de laatste jaren ook enorm verbeterd. Behalve de bekende vette happen kun je tegenwoordig best aan je gezondheid denken. Zo is bijvoorbeeld het aanbod aan gezonde smoothies, wraps, falafel en salades tegenwoordig enorm op de zichzelf respecterende festivals.

Drink voldoende water

Waar je op een gemiddelde dag al zo’n 2 liter vocht verliest, doe je dit op een festival al gauw een stuk meer. Vooral wanneer je de hele dag in het zonnetje staat te dansen. Het is dan ook van groot belang om dit vochtverlies voldoende aan te vullen gedurende de hele dag. De hele dag bier of andere alcoholische dranken naar binnen werken is echter niet helemaal het beste idee. We schrijven immers een blog vol inspiratie om het weekend wat gezonder door te komen. Alcoholische dranken zorgen ervoor dat je extra vocht verliest en uiteindelijk dus juist meer uitdroogt. Zorg ervoor dat je naast je eventuele alcoholische versnaperingen ook voldoende water of ander vocht binnenkrijgt. Zo heb je meer energie om er een supergezellig weekend van te maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *