Mijn methode is iets anders dan gebruikelijk. Ik vind het namelijk belangrijk dat de lessen zijn gericht op de doelstellingen van de leerling. Dus wil jij in een rockband spelen, de talentenjacht op school winnen of liever liedjes begeleiden bij een kampvuur? Ik pas mijn lessen aan op jouw wensen. Daarom vind ik persoonlijke inbreng in het lesprogramma erg belangrijk. De lessen worden bij mij thuis in een ontspannen huiskamersetting gegeven. Doe je het liever vanuit huis op je eigen tempo? Dan kan je eventueel ook kiezen voor online gitaarles volgen

Kennismakingsles

Voordat een nieuwe leerling begint met lessen, plan ik altijd eerst een kennismakingsles. Deze les is erop gericht om elkaar te leren kennen, te horen wat de verwachtingen en doelstellingen van de leerling zijn en het niveau van de leerling te peilen. Deze les duurt ongeveer 20 minuten en wordt niet in rekening gebracht. Na deze les heeft de leerling de mogelijkheid om te besluiten om te starten met gitaarles. 

Gitaarles voor beginners

Vanaf de leeftijd van 6 jaar kun je bij mij terecht voor gitaarles. Maar niet alleen voor jong, maar ook voor oud bied ik gitaarlessen aan. Voor beginners geef ik les uit een boek. Ik gebruik daarvoor het boek ‘gitaarstarter 1’ als rode draad omdat dit boek de basistheorie duidelijk en stap voor stap uitlegt. Maar omdat ik het belangrijk vind dat leerlingen ook liedjes spelen die hun eigen voorkeur hebben, probeer ik zo snel mogelijk ruimte te creëren voor eigen inbreng en hierbij de liedjes uit het boek steeds meer los te laten. Op den duur ben ik van plan een eigentijdse zelfgeschreven methode te gebruiken die alle basistheorie behandelt maar daarnaast ook alle ruimte biedt aan de voorkeur van de leerling. 

Lessen voor gevorderden

Bij gevorderden maak ik geen gebruik van een lesboek maar laat ik de leerling bepalen wat hij wil leren en sluit ik mijn lesprogramma daar op aan. Bepaalde vaardigheden en theorie worden in ieder geval behandeld waaronder solfège (gehoortraining) en akkoordenleer. Verder behandel ik theorie die aansluit op de door de leerling gekozen muziek. Vind je het leuk om je horizon te verbreden, dan is er in dit lesprogramma ook ruimte voor bijvoorbeeld het leren bespelen van ukelele of dulcimer. Bekijk direct het aanbod van muziekscholen in Amsterdam, Rotterdam en andere regio’s en boek jouw eerste proefles. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *