Het festivalseizoen is weer begonnen en dit betekent dat we weer urenlang in de buitenlucht kunnen genieten van een drankje en leuke muziek! Wil je goed voorbereid op festival-jacht gaan? In dit artikel lees je drie hacks die je kunt toepassen op een festival, zodat je je zonder zorgen kunt uitleven!

Houd het weer in de gaten

Als je naar een Nederlands festival gaat, dan weet je nooit zeker hoe het weer wordt. Ga daarom goed voorbereid op pad en houd het weer in de gaten. Het is bijvoorbeeld slim om een hoofddeksel mee te nemen, want dit beschermt je tegen de felle zon, maar houd je haar ook een beetje droog tijdens een regenbui. Denk ook aan het juiste schoeisel: slippers en sandalen zijn leuk, maar zijn niet zo geschikt om door natte modder heen te lopen waar mensen ook nog eens op je tenen kunnen stappen. Een wegwerpponcho is ook wel handig, want die neemt niet veel plek in beslag maar je zult dankbaar zijn als je ineens in een hoosbui staat.

Neem een dopje mee

Op sommige festivals zijn tappunten beschikbaar waar je gratis kraanwater kunt drinken. Wanneer er geen tappunten zijn, ben je vaak aangewezen op dure flesjes water. Deze worden meestal zonder dopje verkocht op festivals. Als je het onzin vindt om steeds nieuwe flesjes water te kopen, dan kun je ook een flessendopje van thuis meenemen. Schroef deze op de flesjes die je op het festival krijgt, zodat je je flesje onbeperkt kan bijvullen op de wc en lekker bij je kunt houden! Niet alle dopjes passen op alle flesjes trouwens, maar meestal wordt er Spa, Sourcy of Chaudfontaine verkocht. Als je van deze drie merken een dopje meeneemt, komt het meestal wel goed. Heb je geen dopjes klaarliggen thuis? Dan kun je ook een universeel dopje kopen op internet (o.a. eBay en AliExpress) dat op elk flesje past.

Wegwerpwashandjes en babydoekjes

Ga je naar een meerdaags festival, maar heb je geen zin om urenlang in de rij te staan om te kunnen douchen? Neem dan wegwerpwashandjes en babydoekjes mee, zodat je je toch nog enigszins kunt opfrissen. Stop ook een extra schoon t-shirt van lichte stof in je tas (oprollen zodat het bijna geen plek in beslag neemt) want even omkleden doet soms wonderen als je je niet al te fris en fruitig meer voelt. Ook droogshampoo is je beste vriend, want hiermee kun je haren wassen nog met een dagje uitstellen. Verder is het ook raadzaam om een pakje tissues in je tas of broekzak te doen, want niet alle wc’s hebben toiletpapier. En natuurlijk desinfecterende handgel om even je handen te ontsmetten na een wc-bezoekje of voordat je gaat eten.

Festival rugzak

Wil je toch graag wat meer spullen meenemen, bijvoorbeeld wanneer de weersvoorspellingen onzeker zijn en je niet precies weet welke kleding je moet dragen. Je kunt dan toch dat ene jack of die lekkere warme trui meenemen in een hippe rugzak. Bij sommige festivals mag je ook je eigen eten en drinken meenemen, maar let op…dit mag niet bij ieder festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *