Het belangrijkste om dj te worden is natuurlijk passie voor goede muziek. Maar het blijft lastig om te bepalen wat er nodig is om als professionele dj aan de slag te kunnen. Hierbij is het van belang om je af te vragen wat je zou willen investeren en wat voor soort dj je wil zijn? De juiste speakers en materiaal hangt af van of je kleinschalig wilt gaan draaien of juist op grotere evenementen actief wilt zijn.

De basis van de dj

Tegenwoordig is het belangrijkste basiselement een goede laptop met de juiste software. Hierbij is er een grote variatie te vinden aan software in diverse prijsklassen. Belangrijk is te kiezen voor software die pas bij wat je als dj wil gaan doen. Je heb daarbij de keuze om te kiezen voor software die het mogelijk maakt om goede muziek door elkaar te mixen of af te spelen, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor software om zelf te produceren en eigen nummers te maken.

Belangrijk is om de software goed te leren kennen, voordat men aan de slag gaat met het gebruik daarvan. Kies in de basis voor software die past bij wat nodig is. Je bent al snel veel geld kwijt aan diverse mogelijkheden die je niet gebruikt en die de aansturing onoverzichtelijk maken. Start aan de basis en leer gedurende het proces is dan ook het juiste advies. De software is vaak ook te koop in combinatie met een draaitafel. Wat de afstemming eenvoudig maakt.

De juiste speakers kiezen

Bij de keuze voor speakers is het aanbod enorm. De juiste speakers kiezen hangt af van wat je wilt dat de speakers aan vermogen moeten brengen. Bij grotere ruimtes of buiten moeten de speakers ook verder kunnen dragen. Met dragen wordt hierin bedoeld het geluid verspreiden.

Het is dan ook niet zo dat speakers met meer Watt beter geluid geven. Als je gaat onderzoeken welke soort speakers geschikt zijn, dien je rekening te houden met de gevoeligheid in decibels en de maximale geluidsdruk die de boxen kunnen hebben. Bekijk goed de mogelijkheden van de speakers. Voor je het weet, blaas je ze op als je net iets harder gaat draaien. Laat je hierover goed informeren.

Goed onderzoek verrichten vooraf is dan ook wenselijk voor je keuze. Kies wat past bij je ambities. Goedkoop is hierbij vaak niet de beste optie.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *