De leukste muziekinstrumenten om te leren spelen

Het vinden van een leuke hobby is niet altijd even gemakkelijk. Er is namelijk erg veel om uit te kiezen. Het leren bespelen van een muziekinstrument is een populaire optie, maar wordt ook vaak gemeden, of juist maar leuk bevonden voor een korte periode. Dit komt omdat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld gamen, het bespelen van een muziekinstrument niet gemakkelijk is. Het kost veelt tijd, aandacht en doorzettings vermogen om goed worden in het instrument. Veel mensen stoppen dan ook al snel met het bespelen van een instrument.

 

Dit is erg jammer, want er is niets leukers dan het bespelen van een instrument. Een muziekinstrument geeft namelijk veel voldoening omdat je je eigen creatief er in kwijt kan. Er gaat niets boven het gevoel van je favoriete nummer perfect na kunnen spelen. Maar goed, hoe begin je met spelen? Hier volgen paar suggesties voor leuke instrumenten om op te beginnen.

De piano

De piano is een goed instrument om mee te beginnen. Ben je eenmaal door de eerste paar theorie lessen heen, dan opent het toetsenbord zich voor je en kun je al vrij snel de recente pop hits gaan leren. Ook vinden we eigenlijk allemaal de klanken van een piano schitterend. Dus ook al kun je er nog niet zoveel van, is het alsnog mogelijk om een mooi stukje te spelen.

 

Een nieuwe piano kost natuurlijk erg veel geld, maar een tweedehands piano kopen is een erg goede optie voor beginners. Er zijn talloze muziekzaken die tweedehands piano’s aanbieden, zoals bijvoorbeeld Bos Pianoservice. Ga dus eens kijken of de piano iets voor je is.

De gitaar

Het andere meest voorkomende instrument is de gitaar. Met de gitaar heb je veel mogelijkheden, zo kun je kiezen voor Spaanse, Western of Elektrische gitaar. Voor ieder wat wils dus. Heb je eenmaal door hoe je de gitaar vast houdt, en krijg je controle over je linker en rechterhand dan zul je al snel in staat zijn om liedjes te spelen. Omdat bijna elk muzieknummer wel gitaar bevat, kun je ook talloze nummers leren spelen.

 

Gitaren zijn te koop in alle prijsklassen. Voor een beginner is het aan te raden om naar de lokale gitaarshop te gaan om daar een beginners pakket te kopen. Ga geen gitaar van de Lidl of Speelgoedwinkel kopen. Deze gitaren zijn vaak niet eens veel goedkoper dan een beginnerspakket van de gitaarshop, maar wel van veel slechtere kwaliteit. Een beetje kwalitatief goede gitaar bevorderd het speelplezier.

Gratis stockfoto met bar mitzvah, detail, detail opname

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *