De zomer nadert en dat betekent voor veel mensen maar één ding. Nee, niet op vakantie gaan of zonnen aan het strand, FESTIVALS! De echte diehard festivalganger eet, slaapt en ademt festivals gedurende de hele zomer. Het begint al met Paaspop waarbij het festivalseizoen wordt geopend. Je zet je tentje nog op in de vrieskou, maar dat maakt je helemaal niks uit, want jij gaat dit lange weekend genieten van dans, drank en gezelligheid.

Zodra het ene festival is afgelopen kijk jij alweer uit naar het volgende festival. Je bekijkt de festival agenda’s en ziet in één oogopslag al zeker tien festivals waar je in de zomer nog heen wilt. Vervolgens check je even je bankrekening, want festivals zijn niet bepaald gratis. Ai daar gaat het mis. Met deze bankrekening kan je nog slechts drie festivals pakken, maar daarna is het over met de pret.

Hoe kan je nu al die festivals meemaken zonder je hele zomer te verpesten aan werken in een lelijk kantoorgebouw? Wat nou als er een ideale uitkomst is voor jouw verlangen naar festivals en geld verdienen? Wat nou als je zou gaan werken op een festival? Perfect! Je verdient geld terwijl je geniet van de gezellige feestende menigte en de muziek.

Vaak is het wel handig als je wat horeca ervaring hebt, maar uiteindelijk kan iedereen drankjes inschenken dus wat dat betreft komt het wel goed. Bovendien zijn festival diensten niet van het begin tot het eind dus kan je voor of na je dienst vrij rondlopen en feest vieren. Het liefst natuurlijk na je dienst, want dan kan je nog wat alcohol drinken om extra te genieten van de festivalsfeer. Je bespaart dus op een ticket en verdient ook nog eens geld.

Als je het nou slim speelt, dan ga je werken op de duurste festivals in de ochtend om vervolgens uit je dak te gaan op dat festival. Al je verdiende geld kan je dan direct weer uitgeven.

Ik weet wel hoe ik mijn zomervakantie ga besteden. Beginnen met Amsterdam Open Air, vervolgens Mystic Garden, Mystery Land en Decibel. Natuurlijk af en toe tussendoor nog naar Thuishaven en verder zie ik wel waar ik beland. Dit wordt een zomer om nooit te vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *