Een Crosley platenspeler kopen of project platenspelers kopen
Wanneer het gaat om luisteren en afspelen van muziek is vinyl weer aan een comeback begonnen, en veel consumenten staan voor de keuze tussen een Crosley platenspeler kopen of een project platenspeler kopen. Tussen beide soorten apparaten zit een wezenlijk verschil en daar zullen we verder op in gaan. We lichten meerdere gebruiksvormen toe en daarbij kijken we naar de voorkeur. Kies je voor een kwaliteit of voor een mooie retro uitstraling.

Professioneel gebruik met project platenspelers kopen
Dj’s zijn nooit gestopt met het gebruik van de platenspeler. De reden hiervan is heel simpel. Met een vinyl album kan je muziek gemakkelijker mixen en je kan Lp’s wat gemakkelijker scratchen. Dat effect kan minder mooi worden verkregen wanneer er van een MP3 bestand gebruik wordt gemaakt. Het gebruik van Lp’s door Dj’s heeft er dan ook voor gezorgd dat steeds meer mensen Lp’s weer voor thuis gaan kopen. 

Wanneer jij kiest voor professioneel gebruik van een platenspeler kan je dus het beste project platenspelers kopen. Deze apparaten hebben hun eigen werking. Ze kunnen gemakkelijk worden aangesloten op mengpanelen en andere randapparatuur waardoor het geluid nader kan worden bewerkt. Het geluid wordt zonder ruis weergegeven waardoor er professionele muziek kan worden gemaakt.

Een Crosley platenspeler kopen voor thuis
Steeds meer mensen grijpen graag terug naar het sentimentele gevoel uit hun jeugd en muziek op vinyl is daar onlosmakelijk mee verbonden. Zij zullen dan ook liever een Crosley platenspeler kopen voor thuis. Het gaat hier om platenspelers die een geluidsniveau hebben wat goed is maar het gaat ook om platenspelers die een aantrekkelijk uiterlijk hebben. Deze platenspelers lijken steeds meer op de apparatuur die je nog kent uit vervlogen tijden. Het uiterlijk is retro en daardoor is het naast een platenspeler ook nog eens een design object voor in je huis. 

Er is echter ook een aanmerkelijk verschil met project platenspelers kopen. Het belangrijkste verschil is dat het nauwelijks mogelijk is om randapparatuur aan een dergelijke platenspeler te koppelen. Je kan de Crosley platenspeler aansluiten met een USB kabel aan een ander toestel voor een HDMI kabel. Dit zorgt ervoor dat je het geluid kan laten weergeven via een versterker waarbij je nog wel instellingen voor het geluid kan regelen.

Een Crosley platenspeler kopen of project platenspelers kopen voor thuis
Ga je over tot een Crosley platenspeler kopen voor thuis dan heb je een minimale invloed op de geluidsweergave van de Lp’s die je afspeelt. Het gevolg zal zijn dat je bij de diverse muziekstijlen die je afspeelt een geluidskwaliteit behaalt die aantrekkelijk is maar die niet optimaal is. Wanneer je graag feestjes geeft waarbij gedanst wordt is een project platenspeler dan ook de betere oplossing. Project platenspelers kopen doe je het beste bij de muziek speciaalzaak terwijl je een Crosley platenspeler bij willekeurige webwinkels met consumentenapparatuur kunt kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *