Zo organiseer je een geslaagd evenement

Zo organiseer je een geslaagd evenement

Een evenement organiseren, daar komt heel veel bij kijken. Als jou de taak is opgedragen om dit te regelen dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met de planning. Als je bijvoorbeeld een artiest wilt boeken of een DJ, dan kun je daarmee niet tot het laatst wachten, want deze mensen hebben van een drukke agenda die al maanden van tevoren is volgeboekt. Daarom is het belangrijk om al vroeg een planning te maken van de zaken die je moet regelen voor het organiseren van je evenement. Door een checklist te maken van wat er geregeld moet worden is de kans ook klein dat je iets over het hoofd ziet.

Wanneer ga je jouw evenement organiseren?

Een evenement organiseren kun je in principe het hele jaar door doen. Het hangt er natuurlijk wel van af of je voor je evenement afhankelijk bent van het weer. Als het een buitenevenement is dan is het niet handig om dit in de herfst te doen als het regent en al vroeg fris wordt, of in de winter als de kans op kou en sneeuw aanwezig is. Maar als je een binnen evenement organiseert dan maakt dat natuurlijk niet zoveel uit. Hoe dan ook is het belangrijk dat je een datum prikt voor je evenement en vervolgens een locatie uitkiest. Houd er rekening mee dat je een locatie vaak al vroeg moet reserveren.

Wat doe je met de muziek op je evenement?

Als je je evenement wilt laten opleuken met muziek dan zijn er verschillende opties. Je kunt een playlist maken en die laten afspelen. Houd er rekening mee dat je hiervoor kosten verschuldigd bent in verband met het auteursrecht op de muziek. Je kunt ook een DJ boeken om je evenement extra luister bij te zetten. Bij Evenses kun je verschillende DJ specials boeken. Op die manier kun je de soort muziek die gedraaid wordt afstemmen op de aard van het feest of de voorkeur van jou of je gasten. Op de website kun je bekijken wat de verschillende DJ’s van Evenses te bieden hebben en op die manier je keuze maken. Je ziet ook direct wat het tarief is zodat je weet waar je aan toe bent.

Zo organiseer je een geslaagd evenement

Als je voor het eerst een evenement gaat organiseren, dan komt er vast veel op je af. Je kunt op de website van Evenses veel informatie vinden over het organiseren van evenementen. Hoe groter het evenement, hoe meer er geregeld moet worden. Misschien heb je zelfs verkeersregelaars nodig om de bezoekers naar beschikbare parkeerplaatsen te verwijzen. Daarnaast moet er personeel zijn voor de bediening van de gasten met hapjes en drankjes, die je het beste bij een cateraar kunt regelen. Soms kan de locatie je hierin adviseren, als zij goede ervaringen hebben met een bepaalde cateraar. Sommige locaties kunnen ook zelf de catering verzorgen.

 

Metatitel: Een geslaagd evenement organiseren
Metatekst: Waar moet je aan denken als je een evenement organiseert? Een planning maken is altijd een goed idee. Lees deze tips voor een geslaagd event.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *