Hoe gebruiken organisatoren stroom voor muziekfestivals?

muziekfestivals?
Muziekfestivals behoren tot onze grootste klanten. We hebben toen de basis besproken, maar deze week gaan we dieper in op hoe muziekfestivals werken, de power-setup erachter en hoe een stroomdoos in de vergelijking past.
Veel geluidsinstellingen kunnen van tevoren getest worden in een gecontroleerde ruimte. Dit is bijvoorbeeld goed om te testen hoeveel geluid een bepaalde set-up genereert. De hybrid EMC absorbers maken dit mogelijk.
Hoe pakken festivalorganisatoren stroomproblemen aan?
Voor festivalorganisatoren is stroom verre van een ondergeschikte overweging. Het is zelfs een van de vijf grootste productiekosten voor bijna elk type muziekfestival. De geschatte hoeveelheid verbruikte brandstof wordt door de organisatoren als min of meer in steen gebeiteld, en er is weinig dat kan worden gedaan om het te verminderen zodra het festival daadwerkelijk is begonnen. In plaats daarvan moeten alle efficiëntiemaatregelen in de planning worden genomen, lang voordat alle generatoren ter plaatse zijn.
Inefficiënt generatorgebruik is een groot probleem voor festivalorganisatoren. Ze moeten bijzonder voorzichtig zijn bij het selecteren van hun generatoren, omdat de verkeerde voor de verkeerde taak catastrofaal zou kunnen zijn. Degenen die te klein zijn, zullen uiteraard moeite hebben om de nodige stroom te leveren voor alle benodigde applicaties, terwijl degenen die te krachtig zijn zelfs beschadigd kunnen raken als ze constant op onvoldoende capaciteit draaien. Muziekfestivals proberen over het algemeen hun energie-efficiëntie tussen 70% en 80% te houden, maar het is een zorgvuldige kunst.
Dit is waar de rubberen doos bij komt kijken
Het ontbreken van een goede stroominfrastructuur is uiteraard een andere grote uitdaging voor organisatoren. Zonder toegang tot het net is het van vitaal belang dat ze kunnen vertrouwen op solide, betrouwbare stroomdistributiesystemen. Draagbare stroomapparaten zoals rubberen dozen zijn de vitale componenten in dit systeem en vormen de ontbrekende schakel tussen de stroombron (de generatoren) en de eindbestemming (geluidsfasen, luidsprekers, enzovoort).
Bovendien moeten ze snel kunnen op- en afbouwen, want de festivals vinden vaak plaats op geleende of gehuurde grond. Dit is opnieuw waar power-distro’s uitblinken, omdat ze speciaal zijn ontworpen voor mobiliteit en gebruiksgemak.
Zoals we de afgelopen weken hebben besproken, zijn muziekfestivals lang niet de enige toepassingen voor rubberen dozen – maar hopelijk heeft deze blog geholpen om te illustreren waarom er zo vaak vraag naar is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *