Wanneer je een evenement gaat organiseren komt er veel op je af en moet je alles tot in de puntjes regelen. Een van deze dingen is de vloer. Over dit onderwerp wordt het meest heengelopen, maar is wel zeer belangrijk. Het geeft deels de uitstraling weer van het evenement. Er zijn echter zoveel keuzes, welk type evenementvloer is nu de beste voor jouw evenement?

 

Materiaal

Er zijn oneindig veel materialen. Een greep uit de meest voorkomende zijn de volgende: vilt, hoogpolig, kunstgras, projecttapijt en rode lopers. De laatstgenoemde spreekt voor zich, dit is een type tapijt wat veelal wordt gebruikt bij uitreikingen en gala’s. De rest is geheel afhankelijk van je eigen voorkeuren. Vilt is dunner, stroever maar wel makkelijk om over te lopen. Hoogpolig tapijt is zachter en absorbeert meer de geluiden. Kunstgras is erg leuk voor buiten en projecttapijt heeft als kenmerk dat het langer mee moet gaan. Dit is een hoogwaardig type tapijt wat eigenlijk niet kapot te krijgen is.

 

Kleur

In kleuren valt alles te variëren. Dit is geheel naar smaak aan te passen. Hierbij kan je ook leuk nadenken over het thema van het evenement. Bij een chic evenement wordt misschien meer een rood tapijt verwacht terwijl voor een duurzaam evenement een groen tapijt meer aansluit. Evenementvloeren zijn er in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen.

 

Grootte

Over de grootte van de evenementvloer moet ook nagedacht worden. Wordt er bijvoorbeeld gewerkt met stands, dj boots of foodtrucks? Dan kan de oppervlakte van het tapijt verkleind worden. Wanneer dit bekend is kan er in de fabrieken een mooi tapijt op maat worden gemaakt en afgeleverd worden bij het evenement.

 

Binnen of buiten?

Is het evenement binnen of buiten? Deze vraag heeft veel invloed op de keuze van het type evenementvloer. Niet elk type vloer kan elke weersomstandigheid doorstaan zonder hiervan de invloeden te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *